Maalin verkkouttaminen teollisuudessa

Maalaukseen ja pintakäsittelyyn on nykyisin olemassa monenlaisia ratkaisuja. Sovelluksia löytyy sekä märkä- että jauhemaalauksen tarpeisiin. Kuivausyksiköitä voi lisätä sekä vanhoihin maalauslinjoihin tai osaksi uutta linjaa. Infrapunalaitteistoja voi käyttää myös esikäsittelylinjalla, jotta esikäsitellyt tuotteet saadaan nopeammin pintakäsittelyyn. Märkämaalaus puolelle löytyy infrapunalaitteistoja nopeaan verkkouttamiseen ja esimerkiksi paikkamaalaus tarpeisiin.

IRT-Booster sulattaa jauheen ennen konvektiouuniin menemistä välttäen jauheiden kontaminoitumisen uunin sisällä. IRT-tekniikka lisää tuotantonopeutta ja vähentää energiankulutusta. Siksi infrapunabooster sijoitetaan ennen konvektio- ja verkkoutusuunia kaikentyyppisissä kuljetinjärjestelmissä, sekä jauhe-, että märkämaalauksessa

Jauhemaalaus linjoihin IRT-tekniikka soveltuu erinomaisesti. Joissain tapauksissa voidaan maali verkkouttaa pelkällä IR laitteistolla, jolloin energian säästö on huomattava. Kaksikerrosmaalaukseen meiltä löytyy ratkaisuja niin uusiin kuin vanhoihinkin olemassa oleviin linjoihin. Tällöin ei tarvita kahta perinteistä jauhemaalin polttouunia.

IRT-tekniikka säästää energiaa. Koska laitteisto on päällä vain silloin, kun tuotteita lämmitetään, energiaa säästyy. Infra menee päälle sillä hetkellä, kun tuote on tulossa uunin suulle ja menee pois päältä, kun viimeinen kappale poistuu uunista. IR laitteistoa ei tarvitse esilämmittää, eikä pitää valmiudessa. Teho saadaan 0% – 100% sekunnissa riippumatta laitteiston tehosta. Maalin kuivatus, Infrapunakuivain, Infrapunakuivaimet, Maalin kuivattaminen

Maalauslinjojen infralaitteistojen myynnissä teemme yhteistyötä Roikkuu Oy:n kanssa. Heillä on pitkä kokemus teollisesta maalaamisesta.

IRT Booster

IRT Boosterin paikka maalauslinjassa voi olla useassa kohdin maalausprosessia.