Miten sähköistää teollinen maalausprosessi?

Vanhentunut teknologia jarruttaa teollisten maalaamojen kannattavuutta ja kilpailukykyä. On aika ottaa selvää, miten maalausprosessia voisi kehittää tulevaisuuden tarpeisiin sekä tiukentuneisiin päästövaatimuksiin. Sähköistäminen on toteutettavissa maalauslinjaa modernisoimalla ja tehdä se hyötyihin nähden järkevin kustannuksin.

Modernisoinnissa tehostetaan pintakäsittelyprosessin yhtä tai useampaa vaihetta korvaavalla tai täydentävällä ratkaisulla. Vanhasta ei tarvitse kokonaan luopua, vaan uutta automaatiota voidaan integroida jälkiasennuksilla osaksi nykyistä linjastoa. Näin vältetään mittavat investoinnit koko linjaston uusimiseen.

Lisää tehokkuutta verkkouttamiseen

Core Automation ratkoo sähköistämisen tarpeita yhdessä ruotsalaisen päämiehensä Hedson Technologies AB:n kanssa. Maalausprosessin tehostaminen tapahtuu sähköinfrakuivaimen eli IRT-Boosterin avulla. Asiakkaat ovat kokeneet teknologian käyttöönoton sujuvaksi.

VERKKOUTTAMINEN IRT-BOOSTERILLA:

Soveltuu osa- tai kokoratkaisuksi
IR-teknologia voi olla osaratkaisu tai kokoratkaisu teollisen maalaamon sähköistämisessä. Sillä voidaan avustaa tai jopa kokonaan korvata perinteiset neste- ja maakaasulla toimivat kuivaus- ja verkkoutusuunit. IRT-Booster on helppo sovittaa jälkiasennuksena millaiseen maalauslinjaan tahansa. Laite sijoitetaan kaikissa kuljetusjärjestelmissä ennen kuivaus- ja verkkoutusuunia.

Energiankäytön hyötysuhde paranee
IRT-Boosterin kanssa kaasukonvektiouuni voidaan korvata sähkökonvektiouunilla, menettämättä IR-teknologian mahdollistamaa parannettua energiankäytön hyötysuhdetta niissä tapauksissa, joissa IR-uuni ei sovellu kokonaisratkaisuksi.

Esilämmitys ennen konvektiouunia
Sähkökonvektiouuni on teholtaan sekä fyysisiltä mitoiltaan pienempi, kun maalattavat kappaleet esilämmitetään IRT-Boosterilla ennen konvektiouuniin menoa.

Prosessin optimoinnilla energiansäästöä

Maalausprosessin sähköistäminen IR-teknologian avulla tuottaa mitattavia tehokkuushyötyjä nopeamman tuotantosyklin kautta. Se on tärkeä päätös myös energiatehokkuuden parantamisessa ja CO2-päästöjen vähentämisessä, sillä isoin osa maalaamojen energiankulutuksesta muodostuu kappaleiden lämmittämisestä kuumalla ilmalla sekä jauhe- tai märkämaalin verkkouttamisesta konvektion avulla.

Täysin sähköenergialla toimivalla IR-uunilla energiaa kuluu jopa 20–40 prosenttia vähemmän kuin perinteisillä fossiilisilla polttoaineilla. Energiaa säästyy, sillä esilämmitystä ei tarvita, täysi teho saavutetaan alle sekunnin ja laite sammuu välittömästi käytön jälkeen. Erityisen hyödyllinen ratkaisu on silloin, kun tarvitaan tarkkaa lämpötilan hallintaa, tai kun halutaan välttää ylimääräistä lämpösäteilyä ympäristössä.

Keinoja löytyy myös kaasulämmitteisen uunin lämpötilan laskemiseen ja fossiilisten polttoaineiden kulutuksen vähentämiseen, tai siitä jopa kokonaan luopumiseen.

– Autamme kartoittamaan IR-teknologian mahdollisuudet ja löytämään parhaan ratkaisun maalaamoosi.

Monta kärpästä yhdellä iskulla – tätä se IRT-Boosterin kohdalla käytännössä tarkoittaa. Kun on aika siirtyä modernisoinnissa eteenpäin, apu ja ratkaisu löytyvät läheltä. Ratkaisua testataan aina asiakkaan omilla tuotteilla, joko Suomessa tai Hedsonin tiloissa Ruotsissa.

Kiinnostuitko maalaamosi sähköistämisestä IR-teknologiamme avulla? Ota yhteyttä asiantuntijaan:
Santeri Peltola
040 709 1199
santeri.peltola@coreautomation.fi

Maalauslinjojen infralaitteistojen myynnissä tehdään yhteistyötä teolliseen pintakäsittelyyn perehtyneen Roikkuu Oy:n kanssa.

Laitevalmistajan verkkosivut >>

Lue myös:
Miten tehdä teollisesta maalaamosta tehokkaampi?
Miten tehdä teollisesta maalaamosta energiatehokkaampi?
Ratkaisu teollisten märkämaalaamojen tuottavuushaasteisiin